Wszystkie bestsellery
  • Banner

  • Banner

    SeoHost.pl

Cyrkulator do gotowania Sous Vide BioloMix

SV-9008

497,00 zł
Brutto
Ilość

Opis

BioloMix wprowadziła na rynek zaawansowany, flagowy model piątej generacji SV-9008 typu Sous vide.

Cyrkulator do gotowania sous vide

Urządzenia Sous Vide pozwalają na przygotowywanie wyjątkowo smacznych potraw poprzez ich gotowanie w niskiej temperaturze w woreczkach zamkniętych próżniowo. Taki sposób obróbki termicznej pozwala zachować naturalny smak oraz najwyższą jakość żywności. Co raz więcej lokali gastronomicznych wprowadza do swojej oferty potrawy przygotowywanie przy użyciu gotowania w próżni zapewniając tym samym swoim klientom niezapomniane wrażanie smakowe.

Jak działa cyrkulator sous vide ?

Cyrkulator do sous vide jest to niewielkie urządzenie, które w prosty sposób przyczepia się do ścianki garnka. Posiada ono końcówkę z elementem grzejnym, która jest zanurzona w wodzie. Podgrzewa ją do żądanej przez nas temperatury i utrzymuje tę wartość z dużą precyzją przez cały czas gotowania.

Metoda gotowania o nazwie sous vide, co z francuskiego dosłownie oznacza „w próżni”, znana jest od setek lat. Ostatnio, ze względu na walory smakowe, a także odżywcze, uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków. Dzięki sous vide gotujesz bez utraty witamin i składników odżywczych.

Dzięki sous-vide gotujesz kawałek mięsa, ryby lub warzyw w bardzo dokładnej temperaturze i przez określony czas. Przygotowując mięso, ryby, a nawet warzywa metodą sous-vide, masz pewność, że produkt jest całkowicie bezpieczny do spożycia, ale jednocześnie zapobiegasz rozgotowaniu.

Urządzenie do gotowania próżniowego jest proste w obsłudze i zapewnia profesjonalne gotowanie we własnym domu.. Dokonuje pomiaru temperatury i zapewnia pomiar z dokładnością co do stopnia w zakresie temperatur 0–95°C.

Obsługa przy użyciu wyświetlacza jest intuicyjna. Wystarczy wprowadzić żądaną temperaturę wody i czas trwania gotowania i gotowe. Pompa o dużej wydajności z cyrkulacją 3D gwarantuje jednolity rozkład temperatury w garnku, artykuły spożywcze są gotowane równomiernie i delikatnie.

Inteligentny system odłączania zapobiega przelaniu się wody lub przypaleniu przy zbyt małej ilości wody. Można spokojnie wyjść z kuchni podczas gotowania. Wolnowar Quick stick jest wykonany ze stali szlachetnej i można go obsługiwać poprzez wyświetlacz dotykowy LCD. Oprócz procesu Sous Vide (próżniowego), można używać także do normalnego gotowania w niskich temperaturach, do podgrzewania lub utrzymywania ciepła potraw.

Podczas gotowania zachowane jest pełne bezpieczeństwo. Urządzenie do gotowania próżniowego jest wodoszczelne (stopień ochrony IPX7) i można je zamocować w prosty sposób na brzegu garnka przy użyciu śruby ustalającej, dzięki czemu nadaje się do pojemników o każdej grubości. Dzięki technologii Safety First technology urządzenie wyłącza się samoczynnie w przypadku zbyt małej ilości wody.

Podstawowe informacje:

Dokładna regulacja temperatury (+/- 0,2 C)

Stała temperatura w całym pojemniku dzięki wbudowanej pompie cyrkulacyjnej

Regulacja temperatury w zakresie 50-95°C

Wyświetlacz LED

Dotykowy panel sterowania

Wbudowany zacisk mocujący

Zabezpieczenie przed przegrzaniem

Automatyczne wyłączenie przy niskim poziomie wody

Zdejmowana osłona grzałki dla łatwego czyszczenia

Wskaźnik LED etapu gotowania

Dane techniczne:

Moc: 1300 W

Cyrkulacja wody: 8 l/min

Pojemność naczynia: 5-20 l

Klasa ochrony: IPX7

Dokładność temperatury: ±0,1°C

Zakres temperatury: 0°C – 90°C

Min. poziom wody: 76 mm

Maks. poziom wody: 145 mm

Jednostka temperatury: °C/ °F

Zegar: do 99 minut

Materiał: ABS + stal nierdzewna

Zasilanie: 220-240 V~; 50/60 Hz

Waga: 870 g

Wymiary: 351 x 90 x 56 mm

Długość przewodu zasilającego: 100 cm

Tabele temperatur i czasu gotowania sous-vide:

stek krwisty o grubości 2,5 cm: 50 ℃, 50 minut.

stek średni o grubości 2,5 cm: 60 ℃, 50 minut.

stek dobrze wysmażony o grubości 2,5 cm: 70 ℃, 50 minut.

polędwica o grubości 2,5 cm: 55℃, 60 minut.

rumsztyk o grubości 2 cm: 55 ℃, 45 minut.

klops o średnicy ok 3 cm: 60 ℃, 80 minut.

Sous-vide – metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.

Szczegóły produktu
10 Przedmioty
15 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku