- Nowy
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
- AGD
- Armatura łazienkowa
- AUTOOL
- Biżuteria i Zegarki
- Drukarki 3D
- Dziecko i Mama
- Garaże Komory lakiernicze
- Grawerki laserowe
- Kopiarki Frezarki do kluczy
- Lunety Noktowizory
- Maszyny i urządzenia
- Motoryzacja
- Narzędzia
- Agregaty malarskie
- Frezarki
- Generatory prądu
- Imadła stojaki
- Kamery inspekcyjne
- Miotły magnetyczne
- Multitoole narzędzia
- Myjki ciśnieniowe
- Młoty udarowe
- Noże Multitoole
- Piły i pilarki
- Pompy
- Przecinarki do glazury
- Przyrządy miernicze
- Sprężarki Kompresory
- Strugarki Grubościówki
- Strugi
- Szlifierki i polerki
- Wentylatory
- Wiązarki do zbrojeń
- Wiertarki
- Wkrętarki
- Wózki transportowe
- Wyrzynarki
- Zakrętarki udarowe
- Łuparki do drewna
- Ogród
- Pojazdy elektryczne
- Recykling maszyny
- Sport i turystyka
- Urządzenia gastronomiczne
- W naszym Magazynie
BioloMix wprowadziła na rynek zaawansowany, flagowy model piątej generacji SV-9008 typu Sous vide.
Cyrkulator do gotowania sous vide
Urządzenia Sous Vide pozwalają na przygotowywanie wyjątkowo smacznych potraw poprzez ich gotowanie w niskiej temperaturze w woreczkach zamkniętych próżniowo. Taki sposób obróbki termicznej pozwala zachować naturalny smak oraz najwyższą jakość żywności. Co raz więcej lokali gastronomicznych wprowadza do swojej oferty potrawy przygotowywanie przy użyciu gotowania w próżni zapewniając tym samym swoim klientom niezapomniane wrażanie smakowe.
Jak działa cyrkulator sous vide ?
Cyrkulator do sous vide jest to niewielkie urządzenie, które w prosty sposób przyczepia się do ścianki garnka. Posiada ono końcówkę z elementem grzejnym, która jest zanurzona w wodzie. Podgrzewa ją do żądanej przez nas temperatury i utrzymuje tę wartość z dużą precyzją przez cały czas gotowania.
Metoda gotowania o nazwie sous vide, co z francuskiego dosłownie oznacza „w próżni”, znana jest od setek lat. Ostatnio, ze względu na walory smakowe, a także odżywcze, uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów przygotowywania posiłków. Dzięki sous vide gotujesz bez utraty witamin i składników odżywczych.
Dzięki sous-vide gotujesz kawałek mięsa, ryby lub warzyw w bardzo dokładnej temperaturze i przez określony czas. Przygotowując mięso, ryby, a nawet warzywa metodą sous-vide, masz pewność, że produkt jest całkowicie bezpieczny do spożycia, ale jednocześnie zapobiegasz rozgotowaniu.
Urządzenie do gotowania próżniowego jest proste w obsłudze i zapewnia profesjonalne gotowanie we własnym domu.. Dokonuje pomiaru temperatury i zapewnia pomiar z dokładnością co do stopnia w zakresie temperatur 0–95°C.
Obsługa przy użyciu wyświetlacza jest intuicyjna. Wystarczy wprowadzić żądaną temperaturę wody i czas trwania gotowania i gotowe. Pompa o dużej wydajności z cyrkulacją 3D gwarantuje jednolity rozkład temperatury w garnku, artykuły spożywcze są gotowane równomiernie i delikatnie.
Inteligentny system odłączania zapobiega przelaniu się wody lub przypaleniu przy zbyt małej ilości wody. Można spokojnie wyjść z kuchni podczas gotowania. Wolnowar Quick stick jest wykonany ze stali szlachetnej i można go obsługiwać poprzez wyświetlacz dotykowy LCD. Oprócz procesu Sous Vide (próżniowego), można używać także do normalnego gotowania w niskich temperaturach, do podgrzewania lub utrzymywania ciepła potraw.
Podczas gotowania zachowane jest pełne bezpieczeństwo. Urządzenie do gotowania próżniowego jest wodoszczelne (stopień ochrony IPX7) i można je zamocować w prosty sposób na brzegu garnka przy użyciu śruby ustalającej, dzięki czemu nadaje się do pojemników o każdej grubości. Dzięki technologii Safety First technology urządzenie wyłącza się samoczynnie w przypadku zbyt małej ilości wody.
Podstawowe informacje:
Dokładna regulacja temperatury (+/- 0,2 C)
Stała temperatura w całym pojemniku dzięki wbudowanej pompie cyrkulacyjnej
Regulacja temperatury w zakresie 50-95°C
Wyświetlacz LED
Dotykowy panel sterowania
Wbudowany zacisk mocujący
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Automatyczne wyłączenie przy niskim poziomie wody
Zdejmowana osłona grzałki dla łatwego czyszczenia
Wskaźnik LED etapu gotowania
Dane techniczne:
Moc: 1300 W
Cyrkulacja wody: 8 l/min
Pojemność naczynia: 5-20 l
Klasa ochrony: IPX7
Dokładność temperatury: ±0,1°C
Zakres temperatury: 0°C – 90°C
Min. poziom wody: 76 mm
Maks. poziom wody: 145 mm
Jednostka temperatury: °C/ °F
Zegar: do 99 minut
Materiał: ABS + stal nierdzewna
Zasilanie: 220-240 V~; 50/60 Hz
Waga: 870 g
Wymiary: 351 x 90 x 56 mm
Długość przewodu zasilającego: 100 cm
Tabele temperatur i czasu gotowania sous-vide:
stek krwisty o grubości 2,5 cm: 50 ℃, 50 minut.
stek średni o grubości 2,5 cm: 60 ℃, 50 minut.
stek dobrze wysmażony o grubości 2,5 cm: 70 ℃, 50 minut.
polędwica o grubości 2,5 cm: 55℃, 60 minut.
rumsztyk o grubości 2 cm: 55 ℃, 45 minut.
klops o średnicy ok 3 cm: 60 ℃, 80 minut.
Sous-vide – metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.